8 Πράγματα Που Συμβαίνουν Στο Σώμα Σου Όταν Πίνεις Ενεργειακά Ποτά!


Τα ενεργειακά ποτά έχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης και ζάχαρης. Η καφεΐνη στα ενεργειακά ποτά δεν είναι απαραιτήτως υψηλότερη από εκείνη ενός παγωμένου καφέ σύμφωνα με το Forbes, όμως οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν κάποιες ανεπιθύμητες αντιδράσεις σε αυτά. Παρακάτω υπάρχουν 8 συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που προκύπτουν από την κατανάλωση ενεργειακών ποτών.


διαφ.
Τα ενεργειακά ποτά έχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης και ζάχαρης. Η καφεΐνη στα ενεργειακά ποτά δεν είναι απαραιτήτως υψηλότερη από εκείνη ενός παγωμένου καφέ σύμφ...

1. Ταχύς καρδιακός ρυθμός. Καθώς η καφεΐνη και η ζάχαρη πλήττουν τη ροή του αίματος, ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται. Το WebMD αναφέρει ότι ο συνδυασμός βοτάνων, ζάχαρης και καφεΐνης σε ορισμένα ενεργειακά ποτά, μπορεί να δημιουργήσει γρήγορο καρδιακό ρυθμό για μια μερίδα ανθρώπων που τα πίνουν.

2. Αυξημένη αρτηριακή πίεση. Μια άλλη παρενέργεια του συνδυασμού των συστατικών, σύμφωνα με την κλινική Mayo, είναι περισσότερες περιπτώσεις αυξημένης αρτηριακής πίεσης σε εκείνους που πίνουν τακτικά ενεργειακά ποτά.

3. Λανθασμένη κρίση. Όταν τα ενεργειακά ποτά συνδυάζονται με το αλκοόλ, οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν ότι είναι μεθυσμένοι. Το WebMD δηλώνει ότι το αίσθημα της μέθης αμβλύνεται και αυτό μπορεί να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να οδηγούν υπό την επιρροή χωρίς να γνωρίζουν τί τους συμβαίνει.

4. Εθισμός. Ακριβώς όπως και με οποιοδήποτε είδος διεγερτικού (π.χ. καφές, καφεΐνη σόδα, κλπ.), τα συστατικά ενός ενεργειακού ποτού προκαλούν το σώμα να ζητά ολοένα και μεγαλύτερη ποσότητα από το διεγερτικό. Σύμφωνα με το Medical News Today, τα ενεργειακά ποτά μπορεί να ανοίξουν την πόρτα για κάτι περισσότερο από μια λαχτάρα για την καφεΐνη και τη ζάχαρη. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν ενεργειακά ποτά σε τακτική βάση, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν πρόβλημα κατάχρησης ουσιών αργότερα στη ζωή τους.

5. Ακανόνιστος καρδιακός παλμός. Ο συνδυασμός καφεΐνης και ταυρίνης σε ορισμένα ενεργειακά ποτά μπορεί να είναι ο λόγος που κάποιοι χρήστες υποφέρουν από ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, λέει το WebMD. Αυτοί που έχουν ήδη προβλήματα με την καρδιά τους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ενεργειακά ποτά που περιέχουν αυτόν τον συνδυασμό.

6. Νευρικότητα. Κάθε άτομο είναι διαφορετικό, οπότε για μερικούς, όταν οι υψηλές ποσότητες ζάχαρης και καφεΐνης πλήττουν τον οργανισμό, το αποτέλεσμα είναι η αίσθηση νευρικότητας ή άγχους, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

7. Αϋπνία. Γενικά, τα ενεργειακά ποτά καταναλώνονται επειδή οι άνθρωποι αισθάνονται κουρασμένοι και καταβεβλημένοι. Η δυσάρεστη παρενέργεια, λέει η κλινική Mayo και το WebMD, είναι ότι όταν έρθει η ώρα να κοιμηθούμε. Όταν η καφεΐνη δεν έχει ακόμη αποβληθεί πλήρως από τον οργανισμό , η αϋπνία είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα.

8. Ευερεθιστότητα. Ένα φυσικό αποτέλεσμα της αϋπνίας είναι η ευερεθιστότητα. Εκτός από την αϋπνία, το WebMD επισημαίνει ότι, καθώς ένα άτομο καταρρέει από τη ζάχαρη και την καφεΐνη, πέφτει η ντοπαμίνη. Καθώς συμβαίνει αυτό, η ευερεθιστότητα εισβάλλει.

Τα ενεργειακά ποτά, όπως πολλά πράγματα στη ζωή, έχουν τη χρήση τους. Το WebMD και η κλινική Mayo υπογραμμίζουν ότι η χρήση τους περιστασιακά είναι ασφαλής. Προσέξτε να μην τα συνδυάσετε με την κατανάλωση οινοπνεύματος και να θυμάστε να ασκείτε κοινή λογική στη χρήση τους.

Πηγή:  truelife.gr

Δείτε τη συνέχεια