Ήξερες ότι; 15 κρυφές ιστορίες παλιών ηθοποιών του ελληνικού σινεμά (εικόνες)

January 26, 2018

Τους αγαπήσαμε μέσα από τις ασπρόμαυρες κινηματογραφικές ελληνικές ταινίες, όμως υπάρχουν πράγματα γύρω από την προσωπική τους ζωή που δεν θα φανταζόμασταν.


διαφ.
Τους αγαπήσαμε μέσα από τις ασπρόμαυρες κινηματογραφικές ελληνικές ταινίες, όμως υπάρχουν πράγματα γύρω από την προσωπική τους ζωή που δεν θα φανταζόμασταν. Συ...


Συγκεντρώσαμε 15 μεγάλους σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και τις κρυφές ιστορίες τους που πολύ πιθανό να μη γνωρίζεις μέχρι τώρα.

Ανάμεσά τους το «Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη», Άλκης Γιαννακάς που ήταν ένας ατίθασος χαρακτήρας που δημιουργούσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του. Λέγεται ότι στα διαλείμματα των γυρισμάτων του «Ντελικανή», στα 17 του, πηδούσε από το παράθυρο και έτρεχε να αλητέψει με τους φίλους του. Τα γυρίσματα καθυστερούσαν πολλές φορές επειδή αργούσε ή χανόταν με τις παρέες του.

Μια άλλη … νόστιμη ιστορία ήταν όταν η Βουγιουκλάκη πήρε το πτυχίο της από το Εθνικό και είδε το «Λίαν Καλώς». «Θα το παρατήσω το θέατρο», φώναζε κλαίγοντας στους γονείς της, ενώ στον τύπο είχε δηλώσει πως «αποσύρεται από το θέατρο». Ο Δημήτρης Χορν, που αποτελούσε μέλος της εξεταστικής επιτροπής την είχε μηδενίσει στις πτυχιακές.

Ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας μοίραζε με το ποδήλατό του... γάλα, πριν ασχοληθεί με την υποκριτική!
Ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας μοίραζε με το ποδήλατό του… γάλα, πριν ασχοληθεί με την υποκριτική!

Ο ηθοποιός Διονύσης Παπαγιαννόπουλος που καταγόταν από το Διακοφτό Αχαΐας ήταν σφοδρά ερωτευμένος με την Άννα Καλουτά, η οποία όμως διατηρούσε δεσμό με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ο έρωτας του έμεινε α

Ο ηθοποιός Διονύσης Παπαγιαννόπουλος που καταγόταν από το Διακοφτό Αχαΐας ήταν σφοδρά ερωτευμένος με την Άννα Καλουτά, η οποία όμως διατηρούσε δεσμό με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Ο έρωτας του έμεινε ανεκπλήρωτος.

Η άσχημη του ελληνικού σινεμά, Γεωργία Βασιλειάδου ξεκίνησε την καριέρα της ως μετζο σοπράνο στη Λυρική σκηνή.

Η «άσχημη» του ελληνικού σινεμά, Γεωργία Βασιλειάδου ξεκίνησε την καριέρα της ως μετζο σοπράνο στη Λυρική σκηνή.

Ο αδερφός του Νίκου Κούρκουλου χάθηκε σε τυφώνα, ενώ ταξίδευε με ένα γκαζάδικο ανοιχτά της Βενεζουέλας.

Ο αδερφός του Νίκου Κούρκουλου χάθηκε σε τυφώνα, ενώ ταξίδευε με ένα γκαζάδικο ανοιχτά της Βενεζουέλας.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο γυναικείο φύλο και έκανε 5 γάμους!

Ο Κώστας Χατζηχρήστος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο γυναικείο φύλο και έκανε 5 γάμους!

 Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν μαχητικός αριστερός και πολλές φορές οι προοδευτικές απόψεις του είχαν προκαλέσει διαμάχες στους κύκλους της τέχνης και της κοινής γνώμης, όπως όταν είχε στηρίξει τον Μαν

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν μαχητικός αριστερός και πολλές φορές οι προοδευτικές απόψεις του είχαν προκαλέσει διαμάχες στους κύκλους της τέχνης και της κοινής γνώμης, όπως όταν είχε στηρίξει τον Μανώλη Γλέζο τη δεκαετία του ’60. Ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη λογοκρίθηκε από τη Χούντα.

 

Η Ρένα Βλαχοπούλου λέγται ότι είχε απίστευτη πέραση στους άνδρες. Μάλιστα την ερωτεύτηκε ο Σάχης της Περσίας και της έκανε δώρο ένα πανάκριβο μενταγιόν!

Η Ρένα Βλαχοπούλου λέγται ότι είχε απίστευτη πέραση στους άνδρες. Μάλιστα την ερωτεύτηκε ο Σάχης της Περσίας και της έκανε δώρο ένα πανάκριβο μενταγιόν!

Ο πρώτος ηθοποιός στον ελληνικό κινηματογράφο που ερμήνευσε ρόλο ομοφυλόφιλου ήταν ο Σταύρος Παράβας.

Ο πρώτος ηθοποιός στον ελληνικό κινηματογράφο που ερμήνευσε ρόλο ομοφυλόφιλου ήταν ο Σταύρος Παράβας.

Καθιερώθηκε με μαύρα μαλλιά, όμως, η ηθοποιός Τζένη Καρέζη ήταν φυσική... ξανθιά και μόνο σε ένα θεατρικό έργο, «Ένα κουτό κορίτσι» που ανέβηκε στις αρχές των  60s την είδαμε στο φυσικό της χρώμα.


Καθιερώθηκε με μαύρα μαλλιά, όμως, η ηθοποιός Τζένη Καρέζη ήταν φυσική… ξανθιά και μόνο σε ένα θεατρικό έργο, «Ένα κουτό κορίτσι» που ανέβηκε στις αρχές των 60s την είδαμε στο φυσικό της χρώμα.

 

Όταν η Βουγιουκλάκη πήρε το πτυχίο της από το Εθνικό και είδε το Λίαν Καλώς έπεσε από τα σύννεφα: «Θα το παρατήσω το θέατρο», φώναζε κλαίγοντας στους γονείς της, ενώ στον τύπο είχε δηλώσει πως «αποσύρ

 

Όταν η Βουγιουκλάκη πήρε το πτυχίο της από το Εθνικό και είδε το Λίαν Καλώς έπεσε από τα σύννεφα: «Θα το παρατήσω το θέατρο», φώναζε κλαίγοντας στους γονείς της, ενώ στον τύπο είχε δηλώσει πως «αποσύρεται από το θέατρο». Ο Δημήτρης Χορν, που αποτελούσε μέλος της εξεταστικής επιτροπής την είχε μηδενίσει στις πτυχιακές.

Το δοκιμαστικό που έκανε σε ηλικία 16 ετών η Νόρα Βαλσάμη στη Φίνος Φιλμ άρεσε τόσο στον Φίνο που το συμπεριέλαβε στην ταινία  Τζένη- Τζένη  όπου βλέπουμε τη Βαλσάμη να τραγου

Το δοκιμαστικό που έκανε σε ηλικία 16 ετών η Νόρα Βαλσάμη στη Φίνος Φιλμ άρεσε τόσο στον Φίνο που το συμπεριέλαβε στην ταινία «Τζένη- Τζένη» όπου βλέπουμε τη Βαλσάμη να τραγουδά το «Μεγάλο μου μυστικό» με τη φωνή της αξέχαστης Καίτης Χωματά.

Όταν οι Ναζί είχαν επιτάξει το σπίτι της ηθοποιού Μαίρης Αρώνη στο Καλαμάκι, τους ζητούσε να βγάζουν τις μπότες τους μπαίνοντας, για να μην της χαλάσουν το παρκέ.

Όταν οι Ναζί είχαν επιτάξει το σπίτι της ηθοποιού Μαίρης Αρώνη στο Καλαμάκι, τους ζητούσε να βγάζουν τις μπότες τους μπαίνοντας, για να μην της χαλάσουν το παρκέ.

Το Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη , Άλκης Γιαννακάς ήταν όντως ένα ατίθασο παιδί. Δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα με τη συμπεριφορά του. Η διαγωγή του σύμφωνα με το χαρακτηρισμό της εποχής

Το «Ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη», Άλκης Γιαννακάς ήταν όντως ένα ατίθασο παιδί. Δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα με τη συμπεριφορά του. Η διαγωγή του σύμφωνα με το χαρακτηρισμό της εποχής, μόνο κοσμιοτάτη δεν ήταν. Στα διαλείμματα των γυρισμάτων του «Ντελικανή» στα 17 του, πηδούσε από το παράθυρο και έτρεχε με τους φίλους του με αυτοκίνητα. Κοινώς κινδύνευε. Τα γυρίσματα καθυστερούσαν πολλές φορές επειδή αργούσε ή χανόταν με τις παρέες του.

Χλόη Λιάσκου. Το ντεμπούτο της έγινε σε ηλικία 16 ετών στην ταινία Νόμος 4000 και η ίδια εμφανίστηκε εκεί με την αληθινή της ποδιά και σχολική τσάντα αφού ήταν ακόμα... μαθήτρια.

Χλόη Λιάσκου. Το ντεμπούτο της έγινε σε ηλικία 16 ετών στην ταινία “Νόμος 4000” και η ίδια εμφανίστηκε εκεί με την αληθινή της ποδιά και σχολική τσάντα αφού ήταν ακόμα… μαθήτρια.

Μπορεί ο Τόλης Βοσκόπουλος να διέσχισε τον Ατλαντικό με πλοίο για να πάει να τη βρει και να μη χωρίσουν, όμως η Ζωή Λάσκαρη δεν άλλαξε γνώμη και του ζήτησε πέσουν τίτλοι τέλους στη σχέση τους.

Μπορεί ο Τόλης Βοσκόπουλος να διέσχισε τον Ατλαντικό με πλοίο για να πάει να τη βρει και να μη χωρίσουν, όμως η Ζωή Λάσκαρη δεν άλλαξε γνώμη και του ζήτησε πέσουν τίτλοι τέλους στη σχέση τους. Μάλιστα, η αδελφή του τραγουδιστή είχε αναφέρει : «Τρελάθηκε ο άνθρωπος. Το παθαίνει αυτό οποιοσδήποτε όταν ερωτευτεί. Αυτό έπαθε όταν γνώρισε τη Ζωή. Και ξέχασε και σπίτι και δουλειά και συνεργάτες και τα πάντα και έφυγε μαζί της», γράφει η αδερφή του Τόλη Βοσκόπουλου για τον έρωτα που σήμανε και το τέλος του γάμου του με τη Στέλλα Στρατηγού»….

 via
Πηγή
Δείτε τη συνέχεια